Dit zijn de afvalmethodes die door een chirurgische ingreep uitgevoerd worden.

Ingreep die leidt tot beperking van de voedselinname

Dit zijn de ingrepen waarbij het gewichtsverlies wordt bereikt door het verminderen van het zuigoppervlak van de dunne darm of door het verminderen van het maagvolume.

Bij de tweede ingreep vaak wordt de maag gesplitst in twee delen; het bovenste smalle gedeelte  met het volume van ruim 17 ml en het onderste gedeelte die de rest van de omvang bevat. Op het moment dat het voedsel in het bovenste gedeelte terechtkomt, krijgt men een vol gevoel. Er wordt minder eten ingenomen met als gevolg daarvan het verliezen van het overgewicht.

De laatste tijd is er nog een andere ingreep verschenen. Deze operatie vraagt algemene verdoving en wordt uitgevoerd onder de controle van de endoscoop. Via de slokdarm word een ballon ingebracht waardoor men het gevoel van een volle maag krijgt. Daardoor wordt niet meer dan 100-150 ml van het voedsel ingenomen. Minder voedsel – dus minder calorieën en dit leidt tot gewichtsverlies. Na enkele perioden, dat van 3 tot 6 maanden duurde, weer onder algemene verdoving de ballon weer verwijderd. Geen snijwonden als bij het eerste geval maar het gevoel van de volle maag vermijdt geen honger.
Er zijn enkele problemen die voorkomen:
  • Hoog letsel en risico op complicaties;
  • Meestal helpt het relatief dikke mensen met een zeer hoge voedselinname;
  • Ontwikkelt geen goede patronen van de correcte voeding;
  • Negatief effect op de algemene gezondheid door het verminderen van de essentiële voedingsstoffen tijdens de beperking in de voedselinname;
  • Hoge kosten van de ingreep.

Ingreep voor het verwijderen van de overtollige vet

Vaak worden ze liposuctie genoemd. Ze worden als volg uitgevoerd. Met behulp van dunne metalen buizen die onder de huid ingebracht zijn, word het vet afgezogen. Tijdens een ingreep kan van 1 tot 4 liter vet worden uitgezogen. Als het helemaal klaar is worden cosmetische naden op de snijwonden van de huid ingebracht.

Het is duidelijk dat tijdens deze ingreep niet de vetmassa uit het lichaam wordt verwijderd maar heeft een puur cosmetisch effect.

De ingreep is behoorlijk pijnlijk en wordt onder algemene verdoving uitgevoerd. In sommige gevallen kan het tot enige complicaties leiden.

Na de operatie zijn zichtbare zwellingen van de huid en zware kneuzingen zichtbaar. De volledige rehabilitatie duurt gemiddeld drie-vier maanden waarbij de eerste twee-drie weken de patiënt niet in staat is om te kunnen werken.

Negatieve effecten zijn:

  • Risico van traumatische afloop met enkele complicaties tijdens het herstel;
  • Geen aanzienlijk gewichtsverlies.

Het verwijderen van het overtollige vet is geen methode van het gewichtsverlies maar slechts een lichaamscorrectie. Het wordt voor een bepaalde groep mensen gedaan,  bij wie geen andere methode meer effectief is.

Wil je DE Efficiënte en vooral GEZONDE manier van afvallen weten?

Dan kan je op deze site bekijken.

Deze site helpt je met verdere keuze uit vele afvalmethodes.

Waarom verder gaan zoeken als het zo dicht bij je ligt?

Kijk dan snel hier.

Tags: , , , , , ,