Afvalmethodes – uithongeringsdieet

Ruim 40 jaar geleden was het uithongeringsdieet behoorlijk populair manier van de afvalmethodes. De resultaten die hiermee worden bereikt zijn zeer indrukwekkend, maar ja, uiteindelijk geeft het volledige uithongeringsdieet meer complicaties dan nut. Omdat het lichaam gebrek krijgt aan absoluut noodzakelijke voedingscomponenten en brengt het de afwijking van stofuitwisseling met zich mee. Allereerst eiwit, alsmede vitaminen en mineralen.

Tijdens de uithongering gebruikt het lichaam vooral eiwitten in plaats van vet en dat leidt tot defecten in de huid, die wordt heel erg slap en rimpelig, men voelt zich zwak en vermoeid.

Heel vaak ontwikkelt uithongering immunodeficientie en dat verhoogt de kans op in alle soorten infecties en verkoudheid. Want we mogen geen beperking opleggen bij de inname van verschillende vitaminen die het lichaam is niet in staat is zelf te produceren en die voor ons van groot belang zijn. Bovendien het tekort in enkele soorten vitaminen, zoals B1 en B6 vertragen het gewichtsverlies want deze vitaminen zorgen voor de oxidatie van vetten.

In het algemeen brengt de uithongering een reeks van problemen:

  • geen stabiele, lange termijn resultaten;
  • complicaties in de vorm van eiwitverlies, immunodeficientie, hartritme stoornissen, bloedarmoede en een hele reeks van andere ernstige complicaties.

Wat betreft de uithongering in het algemeen als een methode om het overgewicht te genezen er is al lang een conclusie getrokken – te veel negatieve aspecten maar het goed opgebouwde dieet geeft duidelijk overwicht.

Psychotherapeutische methodes

Het is al lang bekend dat het honger gevoel de stemming en het gedrag van de mens behoorlijk kan beïnvloeden. Het kan duizeligheid opwekken, maakt een mens agressief of juist depressief.

Heel vaak wordt een mens tegen gehouden van gewichtsverlies juist door een negatief gevoel van het honger. Of dikwijls stoppen ze vervroegd met de behandeling.

Er is helemaal niets mis mee want honger is een logische reactie van het lichaam en verschillende mensen verdragen dit op allerlei manieren.

Bijvoorbeeld mensen die met mentale activiteiten bezig zijn, zijn het meest gevoelig daarvoor. En daar is een verklaring voor, want hersenen aangedreven zijn uitsluitend door glucose en daarom zijn het meest gevoelig door het gebrek aan de koolhydraten.

Om de honger te bestrijden wordt vaak psychotherapie gebruikt. Daarmee wordt meestal een bepaald dieet ondergebracht waar de patiënt uiteindelijk in moet geloven. Maar uiteindelijk vallen mensen af, niet door het psychische effect maar juist door het dieet, die ze krijgen op de achtergrond. Helaas is dit meestal een redeloos dieet die behoorlijk schade aan het lichaam kan geven.

Negatieve effecten van psychotherapeutische methodes:

  • een niet uitgebalanceerd dieet, die met deze methode meegeven wordt, brengt vaak gebrek aan de essentiële voedingsstoffen als gevolg van slechte invloed op de gezondheid;
  • op zichzelf geeft geen enkele resultaat zonder een dieet die moet meegegeven zijn;
  • geeft geen goed inzicht op het gewichtsverlies.

Het kan resultaat opleveren maar nogmaals, niet door middel van de psychotherapeutische methode maar door het volgen van een calorie-arm dieet.

Om de negatieve sfeer een beetje weg te blazen bieden we de manier aan om “gezond” af te vallen. Een methode waarmee je zonder risico voor je gezondheid een paar kilo’s kwijt zal raken.

Geïnteresseerd? Kijk dan snel op deze site!

Tags: , , , , , ,