Een van de vele afvalmethodes is de de farmacologische aanpak die drie soorten middelen kent.

Middelen die de eetlust verlagen

Dit zijn de geneesmiddelen, die een directe impact hebben op de verzadiging van de centra in de hypothalamus (eetlust remmers). Ze hebben invloed op de hersenen, waardoor een gebrek aan eetlust wordt veroorzaakt bij het voedsel centra van het lichaam. Zij zijn echter niet onschadelijk en de bijwerkingen worden bepaald door het mechanisme van de primaire werking van de eetlustremmers. Ze kunnen zorgen voor psycho-emotionele opwinding en op deze achtergrond onderdrukking van de eetlust. Tijdelijk vergeet men over het eten.

Naast het feit dat deze middelen van de afvalmethodes giftig zijn voor de lever en de nieren,  zijn ze nog verslavend ook. Is de inname langer dan drie maanden dan leidt dat tot gewoonte.

Negatieve effecten:

* Bijwerkingen: prikkelbaarheid, slapeloosheid, euforie, zweten, diarree, misselijkheid, verhoogde bloeddruk en versnelde hartslag, het risico van verslaving, enz.

* Door het verlagen van de voedselinname wordt de eetlust  verminderd. De inname van essentiële voedingsstoffen hebben een negatief effect op de gezondheid;

* Zonder juist dieet geven ze geen stabiele resultaten.

Middelen die de vetopname verminderen

Er zijn heel veel middelen en ze worden op grote schaal geadverteerd. Door het gebruik daarvan wordt 30% vet uit de voedsel niet opgenomen. Dit gebeurt door de blokkering van enzymen, die verantwoordelijk zijn voor de vetvertering of door het binden van vetten en het vormen van de onverteerbare binding.

Negatieve effecten:

  • Bijwerkingen: vet ontslag, begassing, urgentie zich te ontlasten, verhoging van stoelgang, frequentie en fecale incontinentie;
  •   Zonder het juiste dieet geven ze geen stabiele resultaten.

Middelen die de vetverbranding activeren

Vet wordt niet uit zichzelf verbrand maar tijdens het proces van energieverbruik van het lichaam. Dit energieverbruik kan beïnvloed worden door het toevoegen van ergogene middelen ( zuur). Deze stoffen zijn vaak samengesteld uit natuurlijke stimulerende middelen waarbij cafeiine en ephedra horen. Zij zorgen voor het verhogen van mentale en fysieke prestaties. Als gevolg daarvan begint het lichaam  meer energie aan fysieke en mentale activiteit te besteden. Men wordt daardoor fris en vrolijk en dat helpt je door de ongewenste afname van  stemmingen en prestaties heen te komen. Dit kan allemaal door een dieet veroorzaakt  worden.

Er zijn ook negatieve effecten bekend :

  • Bijwerkingen, die niet door het gebruik van deze middelen, zoals koffie, voortkomen, maar door de componenten, die worden toegevoegd tijdens het verwerkingsproces van deze middelen. Dit leidt tot gevolg van verhoogde hartslag en bloeddruk.
  • Zonder juist dieet geen stabiel resultaat.
  • Sommige stoffen verslavend kunnen zijn en in sommige landen het gebruik van b.v. ephedra zijn verboden.

Er zijn medische middelen, die kunnen helpen de draagbaarheid van een dieet of het vetverbruik te verbeteren. Toch moeten altijd de juiste en gecertificeerde producten gebruikt worden.

Kijk snel op deze site voor de goede methodes en middelen om af te vallen!

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,