Methodes van gewichtsverlies

De basis van ieder afvalmethode is de wet van de energiebalans. In het geval van positieve balans is de te ontvangen energie uit de voedsel groter dan de verbruikte energie. Dan neemt het lichaamsvet toe. Bij negatieve balans verbruikt het lichaam meer energie dan wat met het voedsel naar binnen komt. Dit leidt tot gewichtsverliezen. Om af te vallen, of overtollig vet kwijt te raken, moet het besteed worden aan de energie behoefte van het organisme.

Het lichaam verbruikt energie in de volgende volgorde: eerst de koolhydraten die afkomstig zijn van voedsel, dan koolhydraten die in de vorm van glycogeen in de lever en spieren (niet meer dan 400-600 calorieën) opgebouwd zijn. Daarna gebruikt het lichaam vet en eiwit, die gegeten zijn en pas op het laatst het vet uit vetreserves.

Naast de calorieën uit koolhydraten en vet heeft het lichaam constant meer dan 50 verschillende voedingsstoffen nodig: eiwitten, vitaminen, mineralen, vezels. Van de meesten van hen is het lichaam niet in staat om het te synthetiseren of verzamelen, daarom dienen ze dagelijks  toegevoegd te worden. Bij een afwezigheid of ernstig gebrek aan deze elementen in het voedsel, belandt het lichaam onder zware stress, wat leidt tot ernstige gezondheidsproblemen.

De belangrijkste afval methodes zouden als volgt verdeeld zijn:

De farmacologische afvalmethode. Deze methode bestaat uit hulpmiddelen die voor het volgende zorgen: de eetlust verminderen, beperken van de vetopname of het activeren van veterbanden.

Chirurgische afvalmethode. Hieronder vallen chirurgische ingrepen die leiden tot beperking van de voedsel inname of operatie om het overtollige vet te verwijderen.

Afvallen door midden van een dieet. Meestal is dit uithongering, het gebruik van psychotherapeutische methoden om zich te beperken van voedselinname, niet medische dieet of medische dieet waarbij het voedsel gedeeltelijk wordt vervangen.

Iedere methode kent zijn voor- en nadelen. Wat voor sommige mensen wel werkt, zou voor anderen niet gaan werken. En het ligt niet aan het verkeerde dieet maar als eerste aan de doelstelling. Wat men daarmee wil bereiken, de regelmaat van de methode, oftewel hoe consistent  de bepaalde afval methode wordt gebruikt en natuurlijk ook aan de fysiologie van de mens zelf! Want wat werkt voor de ene persoon zou niet per definitie voor de ander werken.

Op deze site worden alle methodes nog meer gedetailleerd uitgelegd.

Tags: , , ,

Leave a Reply